Tarte aperitiv cu cremă de brânză și somon fume - Rețete sărate - Patisero

Ai nevoie de: 500g aluat fraged simplu, 100g somon fume, câte un sfert de ardei gras roșu, galben și verde, 3-4 roșii cherry, un praf de sare, semințe: susan, chimen, 300g brânză de capră, 150g smântână grasă pentru gătit, o legătură mărar, 1 ou pentru uns aluatul.

Mod de preparare:
1. Întinde puțin aluatul, uniformizează-i marginile și taie-l în fâșii dreptunghiulare egale, cca. 9 fâșii. Înțeapă-le cu furculița.

2. Unge-le cu ou, presară semințele și coace-le la 180°C (flacără medie) timp de 15-20 min.

3. Prepară crema: Amestecă brânza de capră marunțită cu smântâna, mărarul tocat și ardeiul gras, taiat cubulețe.

4. Montează astfel: o bucată aluat copt, un strat cremă de brânză și apoi fâșii de somon afumat. Apoi se așază un nou strat de aluat copt, crema de branză și fâșii de somon iar ultimul strat este din nou blatul.

Comments

comments