Tartă cu dovleac

Ai nevoie de: 1 aluat fraged dulce Linco PATISERO, 400 g dovleac copt, 150 ml smântână lichidă 32%, 1 ou, 1 linguriță cu ghimbir ras, ½ linguriță scorțișoară, 2 linguri zahăr pudră cu vanilie

  1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Încinge cuptorul la 210 grade, apoi redu temperatura la 190 grade.
  3. Pune aluatul într-o tavă de tartă cu diametrul de cca 22 cm. Înțeapă din loc în loc și pune la congelator 20-30 min.
  4. Coace apoi blatul în gol, la 190 de grade, 20 de minute.
  5. Pune în vasul unui blender dovleacul copt și amestecă împreună cu zahărul, smântâna, oul, ghimbirul și scorțișoara.
  6. Amestecă până ce devine o pastă omogenă.
  7. Adaugă compoziția cu dovleac în tarta pre-coaptă și dă din nou la cuptor pentru 30-35 minute, 180 de grade.
  8. Servește tarta cu frișcă și nuci coapte.