Chec crocant cu mere și scortișoară

Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO, 50 g unt topit sau ulei, 1 măr mic, 2 linguri cu scorțișoară, 4 linguri cu zahăr brun, 2 linguri cu miez de nucă, 1 ou pentru uns.

  1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Încinge cuptorul la 220 de grade.
  3. Întinde aluatul și unge cu unt topit sau ulei.
  4. Adaugă scorțișoara, zahărul și mărul tăiat în cubulețe.
  5. Rulează ușor, fără a strânge aluatul prea tare.
  6. Taie aluatul pe lung, în două fâșii egale.
  7. Împletește cele doua bucăți de aluat.
  8. Pune aluatul într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt.
  9. Coace checul la 200 de grade 25-35 minute.