Pere în foietaj cu brânză

Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 400 g, 9 pere potrivite, 1 ou, 200 g cremă de brânză, 100 g brânză cu mucegai sau feta, 1 lingură cu fructe uscate, 1 lingură cu miez de nucă puțin copt, 1 praf de sare

Pentru sirop: 200 ml apă, 1 linguriță cu miere, 1 lingură suc de lămâie

Opțional: 1 linguriță cu apă de flori de portocal sau 1 baton de scorțișoară

  1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Curăță perele de coajă și de miez.
  3. Încinge cuptorul la 190 de grade.
  4. Pune într-o cratiță toate ingredientele pentru sirop și dă în clocot.
  5. Unge perele cu sirop și pune-le la cuptor pentru 15 minute.
  6. Întinde puțin aluatul și taie-l în patru părți egale.
  7. Unge patru forme cu puțin unt.
  8. Amestecă brânza cu mucegai cu crema de brânză, sare, fructele uscate mărunțite și miezul de nucă.
  9. Pune aluatul foietaj în fiecare formă și adaugă câte o lingură cu umplutură de brânză.
  10. Umple fiecare pară cu 1-2 lingurițe cremă de brânză.
  11. Pune cate 2-3 pere în fiecare formă, în funcție de dimensiunea ei.
  12. Unge marginile aluatului cu puțin ou bătut.
  13. Pune la cuptor la 190 de grade, 25-30 de minute.