Tartă cu iaurt grecesc, mascarpone și fructe

Ai nevoie de: 1 aluat fraged dulce Linco PATISERO, 1 ou, 250 g iaurt grecesc (10%), 250 g mascarpone, 200 g căpșuni, 50 g zmeură, 50 g afine, 2 linguri cu zahăr pudră cu vanilie, mentă pentru decor.

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Întinde puțin aluatul, cu un sucitor.
  3. Încinge cuptorul la 180 de grade.
  4. Taie aluatul după dimensiunea tăvii de tartă: dreptunghiulară 30 cm x 11 cm.
  5. Pentru aluatul rămas, folosește-te de niște forme mai mici pentru mini-tarte, 3-4.
  6. Unge tava cu puțin ulei și pune aluatul în tavă.
  7. Înțeapă aluatul din loc în loc, cu furculița și unge toată suprafața tăvii cu ou bătut.
  8. Pune tava în congelator cca 15 min. apoi coace tarta la 180 de grade, 20-30 de minute, până capătă o culoare frumoasă aurie.
  9. Amestecă iaurtul cu brânza mascarpone și zahărul pudră.
  10. Umple tarta cu amestecul de iaurt și mascarpone. Decorează cu fructe proaspete.