Millefeuille cu mousse de ciocolată, banane și fistic

Pentru millefeuille: 1 pachet foi de plăcintă Linco PATISERO, 100 g unt, 100 g zahăr brun, 1 plic cu scorțișoară

Pentru mousse-ul de ciocolată: 300 g ciocolată neagră, 180 g unt 82%, 5 ouă întregi, 100 g zahăr, 200 ml smântână pentru frișcă, 2 banane, sucul de la o lămâie, 100 g fistic

Mod de preparare:

  1. Lasă foile să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Încinge cuptorul la 200 grade.
  2. Întinde foile, cu grijă, lăsându-le așa cum vin din pachet, unele peste celelalte. Taie foile în 4 fâșii egale, pe lungime. Apoi, taie fiecare fâșie în 4 bucăți egale.
  3. Așază pe o tavă de cuptor tapetată cu hartie de copt, 10-11 astfel de foi decupate. Unge-le cu puțin unt topit și presară puțin zahăr brun și scortișoară. Adaugă o foaie nouă peste fiecare din cele 10-11 forme. Unge-le cu puțin unt topit, presară puțin zahăr și scortișoară. Vei suprapune 6 foi decupate, unele peste celelalte. Continuă până termini foile decupate. Coace foile cca 6-8 min. la 200 grade.
  4. Pentru mousse, topește pe baie de aburi ciocolata împreună cu untul. Lasă să se răcească.
  5. Bate ouăle întregi cu puțină sare și zahărul, cca 10-12 minute.
  6. Bate bine smântâna pentru frișcă.
  7. Încorporează ciocolata topită în spuma de ouă, apoi frișca bătută. Omogenizează și lasă puțin la frigider, până montezi prăjiturile.
  8. Montează prăjitura astfel: baza este o foaie de plăcintă, 1 lingură cu mousse de ciocolată, apoi iar o foaie de plăcintă, din nou o lingură cu mousse de ciocolată și apoi o foaie de plăcintă. Procedează la fel și pentru celelalte foi.