Somon în foietaj cu spanac cremos

Ai nevoie de:

un pachet aluat foietaj, 2 bucăți file de somon, 100g parmezan ras, 3-4 căței de usturoi, 250g mascarpone, 200g spanac, 1 ou, 6-8 roșii cherry, ulei, sare și piper

Mod de preparare:

1. Toacă mărunt ceapa împreună cu usturoiul și călește-le cu puțin ulei. Adaugă frunzele de spanac și sotează câteva minute.

2. Adaugă aprox. 80g parmezan ras și crema mascarpone.

3. Rulează aluatul de foietaj și decupează 4 foi egale. Unge marginile aluatului cu oul bătut ușor.

4. Așază o bucată de file pe o foaie și pune deasupra jumătate din cantitatea de spanac. Acoperă cu o foaie de aluat, apăsând cu degetul pentru a sigila umplutura.

5. Crestează puțin cu lama cuțitului pentru a permite eliberarea aburului în timpul coacerii. Unge cu ou și foaia de deasupra, asezonează cu sare, piper și parmezan.

6. Dă la cuptor, la 190ºC, pentru 35-40 min.