Sărățele dulci cu scorțișoară și sos de ciocolată

Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 800 g, 100 g zahăr brun, 2 linguri cu scorțișoară măcinată, 60 g unt topit sau margarină, 100 g ciocolată neagră, 200 ml smântână pentru frișcă.

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Încinge cuptorul la 220 de grade.
  3. Întinde puțin aluatul, cu sucitorul.
  4. Taie aluatul în jumătate, pe lățime, apoi din nou în jumătate.
  5. Taie fâșii late de cca. 1.5 cm.
  6. Redu temperatura cuptorului la 200 de grade și coace fâșiile de aluat cca. 15-20 de min.
  7. Lasă fâșiile de aluat să se răcească puțin.
  8. Unge fiecare fâșie de aluat cu puțin unt topit sau margarină.
  9. Amestecă scorțișoara cu zahărul brun și tăvălește, cu grijă, fiecare fâșie de aluat în acest amestec.
  10. Încălzește smântâna, dar fără să dea în clocot, apoi toarnă smântâna peste ciocolata neagră și omogenizează.
  11. Servește sărățelele cu sos de ciocolată.