Mic dejun în foietaj

Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 400 g, 10 ouă mici, 4 felii de bacon, 5 felii de cașcaval, 1 fir de ceapă verde, sare, piper, 2 lingurițe cu ierburi aromatice: roșii uscate, busuioc, oregano.

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Decupează din aluatul foietaj, cu o formă rotundă sau cu un pahar, 9 forme.
  3. Încinge cuptorul la 220 de grade.
  4. Împinge, ușor, cu degetele, marginea fiecărie forme de aluat.
  5. Bate 1 ou cu sare, piper și 1 linguriță cu ierburi aromatice.
  6. Unge fiecare formă de aluat cu ou bătut.
  7. Coace formele de aluat la 190 de grade, cca. 10-12 min.
  8. Scoate formele de aluat din cuptor, pune câte 1 felie de cașcaval în 5 dintre cele 9 forme iar în celelalte 4 adaugă 1 felie de bacon.
  9. Pune câte 1 ou în fiecare formă de aluat.
  10. Presară ierburi aromatice peste fiecare formă.
  11. Coace din nou, la 190 de grade, 10-12 min.