Mini tarte cu telemea, cartofi noi și ierburi aromatice - Linco PATISERO

Cca. 12 mini tarte

Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 800 g, 2 ouă, 12 cartofi mici, 150 g telemea, 1 linguriță cu usturoi pudră, 1 lingură cu ierburi aromatice: roșii uscate, busuioc, oregano, sare, piper.

Mod de preparare:

    1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
    2. Încinge cuptorul la 220 de grade.
    3. Curăță cartofii și taie felii, nu foarte groase.
    4. Pune feliile de cartofi în apă clocotită cu sare, cca 1-2 min, apoi pune feliile în apă rece.
    5. Întinde puțin aluatul, cu sucitorul, apoi taie aluatul în jumătate, pe lățime.
    6. Apoi taie 12 fâșii egale, 8 cm lățime x 12 cm lungime.
    7. Bate cele 2 ouă cu puțină sare și piper, usturoiul pudră și ierburile aromatice.
    8. Unge fiecare fâșie de aluat cu puțin ou bătut.
    9. Mărunțește brânza și presară pe centrul fiecarei tarte.
    10. Pune 5-6 felii de cartofi pe fiecare tartă.
    11. Unge, din nou, fiecare tartă, cu amestecul de ou și arome.
    12. Coace tartele la 200 de grade. Cca. 20-25 de min.

       

Comments

comments