Plăcintuță cu dovleac, brânză de capră și salvie

Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco Patisero 400 g; 200 g brânză de capră cremoasă; 500 g dovleac plăcintar; 6 frunze de salvie; Sare; Piper; 50 g unt.

Mod de preparare: 

  1. Încinge cuptorul la 200 de grade.
  2. Curăță dovleacul și taie-l în cubulețe potrivite.
  3. Da la cuptor pentru cca. 30 de min.Apoi pasează bine dovleacul copt, până devine piure. Asezonează cu sare și piper.
  4. Într-o tigaie, topește untul, la foc potrivit. Adaugă apoi frunzele de salvie, până devin crocante apoi dă-le deoparte.
  5. Decupează foietajul cu o formă rotundă. Înțeapă cu furculița,  fiecare foaie – baza a plăcintuței.
  6. Unge fiecare bază cu untul aromatizat cu salvie, presară sare și piper. Adaugă 2-3 linguri cu piure de dovleac, pe fiecare bază, apoi 2 felii de brânză cremoasă. Pune apoi capacul de foietaj și presează ușor cu furculița, astfel încât să închizi plăcintuța.
  7. Cu ajutorul unui cutit, cu partea care nu taie, fă un décor frumos deasupra plăcintuței.
  8. Unge din nou cu unt aromatizat, presară sare și piper și dă la cuptor pentru cca. 30-40 min.