Învârtite orientale – cu carne de miel și fructe uscate

Ai nevoie de: 1 pachet foi plăcintă Linco Patisero; 800 g carne tocată amestec vită-oaie;1 ceapă roșie tocată mărunt; 5 căței de usturoi; 60 g semințe de pin prăjite; 50 g stafide; 1 legatură pătrunjel; 1 linguriță scorțișoară măcinată; ½ linguriță chimion măcinat; Piper, sare; 50 ml ulei pentru uns; 1 ou.

Serveste cu un mix din: 200 g iaurt grecesc; 2 linguri pastă de susan; 1 lingură zeamă de lămâie; Sare, piper; 1 linguriță pătrunjel tocat foarte mărunt.

Mod de preparare: 

  1. Amestecă ceapa, usturoiul tocat foarte mărunt, carnea, semințele de pin măcinate, condimentele, pătrunjelul și stafidele.
  2. Unge o foaie de plăcintă cu ulei, pune o nouă foaie de plăcintă peste, unge cu ulei și apoi pune încă o foaie de plăcintă.
  3. Adaugă cca. 4-5 linguri cu amestec de carne, în capătul foilor.
  4. Rulează apoi formează o învârtită
  5. Proceadează la fel și pentru cantitatea rămasă – ies 8-10 învârtite.
  6. Unge fiecare învârtită cu ou bătut, presară sare și pier.
  7. Dă la cuptorul încins la 190 grade pentru 35-45 min.
  8. Pentru sos, amestecă toate ingredientele, potrivește gustul cu sare și piper.