Plăcințele cu gem de zmeură

Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO, 1 borcan cu gem de zmeură (sau gemul preferat, de o consistență potrivită), 1 ou, 80 g zahăr pudră cu vanilie.

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Încinge cuptorul la 220 de grade.
  3. Întinde puțin aluatul cu sucitorul, apoi taie aluatul în 4 părți egale, fiecare de aproximativ 12 cm lățime.
  4. Taie apoi fiecare fâșie în 2 părți egale.
  5. Unge cu ou bătut, marginile fiecărei bucăți de aluat.
  6. Pune 1-2 linguri cu gem pe fiecare bucată de aluat.
  7. Închide fiecare bucată de aluat, formând un triunghi, presând ușor marginile.
  8. Coace mini plăcințele la 190 de grade, 20 de minute.