Plăcintă cu telemea și spanac - Rețete sărate - Patisero

Plăcintă cu telemea și spanac

Ai nevoie de: un pachet foi fine de plăcintă, 600g spanac proaspăt, 400g brânză telemea, 3 ouă, 1 căpățână de usturoi, 1 legătură ceapă verde, 1 praz mic, 300g smântână grasă, 100g unt topit, 3-4 linguri ulei, sare, piper, boia dulce.

Mod de preparare:

  1. ceapa și prazul mărunt, apoi călește-le în 2-3 linguri de ulei, 3-4 minute. Adaugă spanacul.
  2. Bate 3 ouă împreună cu smântâna. Adaugă telemeaua rasă și condimentează după gust. Adaugă compoziția de ceapă și spanac și omogenizează bine.
  3. Unge tava și fiecare foaie de plăcintă cu unt topit. Adaugă câte 2 foi în strat, apoi amestecul de brânză și spanac. Continuă până se termină compoziția. Stratul de deasupra va fi din foi de plăcintă. Unge cu 1 ou bătut și o lingură de smântână. Presară puțină telemea rasă.
  4. Dă la cuptor, la 170ºC, pentru 1 oră.

Comments

comments