Mușchi de vită în aluat foietaj – wellington

Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 400 g, 500 g mușchi de vită, 1 gălbenuș, 2 linguri cu lapte, sare, piper, ulei, 250 g ciuperci champignon, 1 ceapă, 2 căței usturoi, 100 ml vin Madeira, 4 linguri smântână de gătit, 1 lingură unt.

Mod de preparare: 

  1. Încinge 2 linguri cu ulei într-o tigaie.
  2. Presară sare și piper peste mușchiul de vită apoi pune-l în tigaie până se rumenește frumos pe fiecare parte. Sunt suficiente 1-2 minute pe fiecare parte a cărnii. Lasă apoi să se răcească.
  3. Taie mărunt ceapa, usturoiul și ciupercile.
  4. Încinge 2 linguri cu ulei într-o tigaie, gătește ceapa și usturoiul, adaugă apoi ciupercile și gătește până se evaporă lichidul.
  5. Adaugă vinul de Madeira, smântâna și untul.
  6. Mai lasă puțin pe foc până sosul capătă o consistență. Lasă să se răcească.
  7. Întinde aluatul foietaj și adaugă, pe mijloc, umplutura de ciuperci.
  8. Adaugă apoi mușchiul de vită la baza aluatului. Unge marginile aluatului cu ou bătut.
  9. Rulează strâns mușchiul de vită în aluat.
  10. Fă un model frumos pe foietaj, cu partea opusă a lamei cuțitului, unge cu ou și presară puțină sare.
  11. Coace la 180 de grade aproximativ 20-25 minute.
  12. Scoate din cuptor și lasă să se odihnească aproximativ 20 -30 minute, apoi servește.