Vol-au-vent cu piure de mazăre și creveți

Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 400 g, 1 ou, 400 g mazăre, 1 praf de sare, zeama de la 1 lămâie, 250 g creveți decorticați, 50 g unt, 1 lingură ulei, 2 căței usturoi, sucul de la ½ lămâie și ½ portocală, microplante pentru decor.

Mod de preparare: 

  1. Încinge cuptorul la 200 de grade.
  2. Lasă aluatul foietaj să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  3. Întinde puțin aluatul apoi, cu o formă rotundă de 4 cm diametru, decupează 20 forme.
  4. Cu o altă formă de 2 cm în diametru, decupează centrul a 10 forme rotunde deja decupate.
  5. Pune câte un cerc fără centru, pe fiecare dintre cele 10 forme rotunde întregi.
  6. Unge formele de foietaj cu ou bătut.
  7. Coace formele, în cuptorul încins, pentru apoximativ 20-25 minute.
  8. Pentru piureul de mazăre, fierbe apa cu sare, apoi adaugă mazărea.
  9. Scurge apoi mazărea și dă la blender cu puțină apă.
  10. Strecoară piureul astfel încât să îndepărtezi cojile.
  11. Asezonează cu sare și suc de lămâie.
  12. Pentru creveți, încinge o tigaie, adaugă uleiul, untul, cățeii de usturoi apoi creveții.
  13. Lasa 3-4 minute, pe ambele părți, apoi adaugă sucul de citrice.
  14. Pune o lingură cu piure de mazăre în fiecare vol-au-vent, apoi câte un crevete și microplante.