Ruladă cu ciocolată și portocale

Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 400 g, 150 g ciocolată neagră 70% cacao, 3 linguri cu unt, coaja de la 2 portocale, 3 lingurițe cu zahăr brun, 1 gălbenuș pentru uns

Mod de preparare: 

  1. Topește ciocolata împreună cu untul.
  2.  Încinge cuptorul la 200 de grade.
  3.  Adaugă coaja de portocală în amestecul de ciocolată și lasă să se răcească.
  4.  Rulează aluatul și întinde peste umplutura de ciocolată răcită.
  5. Rulează aluatul ca pe o ruladă, apoi taie aluatul în 2 pe lungime și apoi împletește cele 2 bucăți de aluat.
  6. Strânge rulada astfel obținută sub forma unei cronițe.
  7. Pune în tavă, unge cu ou și presară puțin zahăr brun.
  8. Coace la 200 de grade 20-25 minute.
  9. După ce scoți rulada din cuptor, pudrează cu zahăr și presară puțină coajă de portocale.