Minitarte cu brânză dulce și afine

4 mini tarte cu diametrul de 11 cm

Ai nevoie de:1 aluat fraged dulce Linco PATISERO, 300 g brânză dulce grasă, 30 g zahăr pudră cu vanilie, ½ linguriță cu esență de lămâie, 1 ou, 50 g afine, 1 lingură cu ulei – pentru a unge formele de tartă, 1 ou – pentru a unge marginile tartei.

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Întinde puțin aluatul și decupează 4 discuri cu diametrul de 15 cm.
  3. Unge formele de tartă cu puțin ulei.
  4. Adaugă aluatul în formele de tartă și presează ușor, cu degetele, marginile aluatului.
  5. Cu un cuțit, taie excesul de aluat de pe margini.
  6. Înțeapă aluatul din loc în loc, cu o furculiță.
  7. Pune cele 4 forme de tartă în congelator, 20-30 de minute, înainte de coacere.
  8. Încinge cuptorul la 220 grade.
  9. Redu temperatura cuptorului la 190 grade, unge marginile tartelor cu puțin ou bătut și coace tartele în gol, 15-20 minute.
  10. Între timp, prepară umplutura: amestecă brânza dulce cu un ou, zahărul pudră și esența de lămâie.
  11. Scoate tartele din cuptor și umple-le cu amestecul de brânză.
  12. Adaugă, din loc în loc, afine, pe fiecare tartă.
  13. Coace din nou tartele la 190 de grade, 25 – 30 de minut