Acadele vesele

Aproximativ 14 acadele, în funcție de forma folosită

Ai nevoie de: 1 aluat fraged dulce Linco PATISERO, 1 ou, 7 lingurițe cu cremă de ciocolată, 7 lingurițe cu gem de zmeură sau gemul preferat, 14 bețe de frigărui.

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Încinge cuptorul la 220 de grade.
  3. Decupează, cu formele preferate, 28 biscuiți din aluatul fraged.
  4. Pune pe jumătate din biscuiții decupați câte 1 linguriță cu cremă de ciocolată/gem de zmeură, alternând cele 2 umpluturi.
  5. Unge cu puțin ou bătut marginile biscuiților pe care ai pus gem sau cremă de ciocolată.
  6. Adaugă, presând ușor, pe fiecare biscuite cu umplutură, câte 1 băț de frigăruie.
  7. Închide apoi fiecare acadea, adăugând biscuitele capac și presează ușor marginile.
  8. Unge acadelele astfel obținute cu puțin ou bătut.
  9. Redu temperatura cuptorului la 190 de grade și coace acadelele 15-20 minute, până capătă o culoare aurie.