Tartă cu telemea, sfeclă roșie, nuci și miere

Ai nevoie de: 1 aluat fraged simplu Linco PATISERO, 250 g telemea de vacă (proaspătă), 3 linguri cu smântână 25% grăsime, 100 g sfeclă roșie, coaptă, tăiată felii, 50 g miez de nucă, 5 crenguțe cu cimbrișor proaspăt, 2 linguri cu miere, ½ linguriță sare, 2 ouă

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Pune hârtie de copt într-o formă de tartă cu diametrul de 23 cm.
  3. Decupează din aluat, un disc de 23 de cm, pentru baza tartei.
  4. Apoi, decupează 3 fâșii late de 3 cm fiecare.
  5. Pune bucățile de aluat în forma de tartă și presează ușor, cu degetele, marginile aluatului, astfel încât să te asiguri că baza tartei s-a lipit de margini.
  6. Pune tava în congelator 30 de minute, înainte de coacere.
  7. Încinge cuptorul la 220 grade.
  8. Bate 1 ou cu furculița și unge marginile tartei.
  9. Redu temperatura la 190 de grade și coace tarta, în gol, 15-20 minute.
  10. Între timp, pregătește umplutura: mărunțește brânza telemea și amestec-o cu smântâna, 1 ou, sare, 1 lingură miere și frunzulițele de la 3 crenguțe de cimbrișor.
  11. Adaugă umplutura de brânză peste blatul de tartă copt.
  12. Pune, din loc în loc, felii de sfeclă roșie și miez de nucă.
  13. Unge din nou marginile tartei cu puțin ou bătut.
  14. Coace tarta la 190 grade, 20-25 minute.
  15. După ce tarta s-a copt, stropește-o cu puțină miere și presară frunzulițe de cimbrișor.