Tartă cu roșii, telemea și mărar

Ai nevoie de: 500g aluat fraged sărat Linco PATISERO, 200g roșii chery, 250g telemea oaie, câteva fire de mărar, 2 ouă, 1 gălbenuș, sare, piper.

Mod de preparare:

  1.  Lasă aluatul să se decongeleze bine. Întinde-l cu sucitorul până ajunge la 3mm grosime.
  2.  Pune aluatul în formă. Oprește surplusul de aluat. Așază aluatul în forma de tartă, lăsând în margine un pic de aluat în plus, deoarece la copt se mai strânge. Înțeapă-l cu o furculiță. Dă la cuptor, la temperatură moderată pentru 15-20 minute.Între timp prepară umplutura:
  3.  Rade 200g brânză și amestec-o bine cu cele 2 ouă întregi. Taie în felii rotunde roșiile. Toacă mărunt și mărarul.
  4.  Adaugă umplutura peste tartă și feliile de roșii. Pe toată marginea tartei adaugă aluatul fraged rămas. Unge această margine cu gălbenușul puțin omogenizat și rade deasupra cele 50g brânză rămase.
  5.  Dă din nou la cuptor, la temperatură medie, pentru 30-40 minute.