Minitarte cu afine și cremă de brânză

Ai nevoie de: 500 g aluat, 250 g cremă de brânză, 100 g zahăr tos, 3 ouă, 2 linguri amidon, coaja de la o lămâie, 125 g afine, câteva fire de mentă.

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se decongeleze bine. Întinde-l cu sucitorul până ajunge la 3mm grosime.
  2. Așază aluatul în formele de tarte, lăsând în margine un pic de aluat în plus, deoarece la copt se mai strânge. Înțeapă-l cu o furculiță. Dă la cuptor, la temperatură moderată pentru 15-20 minute. Când coci aluatul fără umplutură, pentru a-și păstra forma, pune deasupra hârtie de copt în care ai așezat orez sau boabe de fasole. Îndepărtează hârtia și mai coace aluatul dulce pentru încă 5 minute.
  3. Prepară umplutura de brânză astfel:
    Amestecă cele 250 g cremă de brânză cu 100 g zahăr tos și 1 lingură amidon.
    Pentru piureul de afine, amestecă 100 g afine cu 1 lingură amidon, coaja de lămâie și câteva fire de mentă. Blendează-le.
    Decorează cu frunze de menta și cele 25 gr afine rămase.
  4. Pisează afinele împreună cu amidonul.
  5. Pune umplutura de brânză în tarte, apoi pune cu o linguriță câteva picături de piure de afine în fiecare tartă, de jur împrejurul tartei (pe margine). Realizează un decor ajutându-te de o scobitoare sau un băț de frigăruie.
  6. Dă din nou la cuptor pentru încă 30 minute.