Tartă cu ciocolată albă și mousse de afine - Linco PATISERO

4 mini tarte cu diametrul de 11 cm

Ai nevoie de: 1 aluat fraged dulce Linco PATISERO; Pentru crema de ciocolată albă (ganache): 340 g ciocolată albă, tăiată mărunt, 60 g unt nesărat, 80 ml smântână pentru frișcă, 2 lingurițe cu coajă de lămâie; Pentru mousse-ul de afine: 225 g afine, 7 g gelatină, 420 ml smântână pentru frișcă, 80 g zahăr pudră.

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Decupează o formă rotundă din aluat, cu diametrul de 21 cm.
  3. Pune foaia de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și înțeapă aluatul din loc în loc.
  4. Încinge cuptorul la 220 de grade, apoi redu temperatura la 190 de grade și coace blatul de tartă 25-30 de minute.
  5. Pentru ganache-ul de ciocolată, pune într-o cratiță untul, smântâna pentru frișcă și coaja de lămâie.
  6. Lasă pe foc până atinge punctul de fierbere, apoi toarnă peste ciocolata albă.
  7. Acoperă și lasă deoparte 5 minute, apoi mixează amestecul până devine omogen.
  8. Adaugă ganache-ul de ciocolată peste blatul de tartă din formă și pune la frigider 1 ora.
  9. Pentru mousse-ul de afine, blendează afinele, apoi strecoară-le printr-o sită.
  10. Hidratează gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și adaugă apoi gelatina în piureul de afine.
  11. Bate cu mixerul smântâna pentru frișcă, la viteză mare, împreună cu zahărul pudră.
  12. Amestecă piureul de afine cu smântâna de frișcă bătută.
  13. Adaugă mousse-ul de afine peste ganache-ul de ciocolată albă.
  14. Pune tortul la frigider pentru 3-4 ore.
  15. Decorează cu afine proaspete și coaja de lămâie

Comments

comments