Tartă cu ciocolată și cireșe - Linco PATISERO

Tartă cu ciocolată și cireșe

Ai nevoie de: 1 aluat fraged dulce Linco PATISERO, 70 g ciocolată neagră, 50 g alune de pădure tăiate foarte mărunt, 350 g ciocolată cu lapte, 50 g ciocolată neagră, 250 g smântână pentru frișcă.

Umplutură cireșe: 1 lingură cu unt, 200 g cireșe fără sâmburi, 1 lingură zahăr pudră cu vanilie, 1 lingură coniac sau amaretto, 1 linguriță oțet balsamic

Decor: 200 g cireșe, câteva petale de flori comestibile sau boboci de trandafir dintr-un plic de ceai, puțină sare de mare

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Întinde puțin aluatul, apoi pune-l într-o tavă de tartă tapetată cu hârtie de copt.
  3. Așază bine aluatul în tavă, taie excesul de aluat de pe margini.
  4. Presează bine și înțeapă cu furculița din loc in loc.
  5. Pune aluatul în congelator pentru aproximativ 30 de minute.
  6. Încinge cuptorul la 220 de grade.
  7. Topește cele 70 g de ciocolată neagră și unge aluatul astfel încât să acoperi toată suprafața tartei.
  8. Adaugă alunele de pădure măcinate și uniformizează.
  9. Redu temperatura la 190 de grade și coace tarta  20-25 minute.
  10. Între timp, topește untul într-o cratiță, adaugă zahărul pudră și cireșele fără sâmburi.
  11. Adaugă amaretto și oțetul balsamic. Gătește 4-5 minute, până ce se formează un sirop.
  12. Pentru crema de ciocolată, încălzește smântâna pentru frișcă, apoi adaug-o peste ciocolata cu lapte și peste cele 50 g de ciocolată neagră. Omogenizează.
  13. Adaugă umplutura de cireșe la baza tartei, apoi crema de ciocolată.
  14. Lasă să se răcească, apoi pune tarta la frigider pentru 1-2 ore.
  15. Decorează marginile tartei cu cireșe și petale de flori comestibile.

Comments

comments