Spumă de căpșuni cu biscuiți

Ai nevoie de: 500g aluat fraged dulce Linco PATISERO, 500g căpșuni proaspete, 500 ml frișcă/smântână pentru frișcă, 160g zahăr pudră cu aromă de vanilie, opțional – fistic pentru decor.

Mod de preparare:

1, Lasă aluatul să se decongeleze bine. Întinde-l cu sucitorul până ajunge la 3mm grosime.

2, Așază aluatul în forma de tartă, lăsând în margine un pic de aluat în plus, deoarece la copt se mai strânge. Înțeapă-l cu o furculiță. Dă la cuptor, la temperatură moderată pentru 15-20 minute.

Între timp prepară umplutura:

3. Bate cu mixerul, la viteză mare, frișca împreună cu zahărul pudră. Pune în blender sau zdrobește cu o furculiță, 150g din cantitatea de căpșuni, până obții un piure de căpșuni.

4. Amestecă piureul obținut cu frișca bătută. Taie în bucăți mici cele 350g căpșuni rămase, păstrând câteva căpșuni frumoase pentru decor. Adaugă și căpșunile tăiate cuburi în spumă și omogenizează cu grijă.

5. Când s-a răcit aluatul fărâmițează-l până obții un crumble.

6. Pune în fiecare pahar un strat de crumble, apoi pune de jur împrejur, felii de căpșuni, apoi spumă de căpșuni. Decorează cu căpșuni și fistic – după preferințe. Înainte de a-l servi, dă-l la rece pentru 30-40 minute.

 

Încearcă și:

Tartă cu caise și înghețată de ciocolată