Tartă cu cireșe de iunie - Rețete dulci - Patisero

Tartă cu cireșe de iunie

Ai nevoie de: 500g aluat fraged dulce Linco PATISERO, 500g cireșe proaspete, 3 linguri amidon,100g zahăr tos, 100g nucă, zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se decongeleze bine. Întinde-l cu sucitorul până ajunge la 3mm grosime.
  2. Așază aluatul în forma de tartă, lăsând în margine un pic de aluat în plus, deoarece la copt se mai strânge. Înțeapă-l cu o furculiță. Dă la cuptor, la temperatură moderată pentru 15-20 minute.Între timp prepară umplutura:
  3. Scoate sâmburii cireșelor. Amestecă cireșele cu zahărul tos, amidonul și miezul de nucă.
  4. Adaugă umplutura peste tartă și dă din nou la cuptor, la temperatură medie, pentru 30-40 minute.
  5. Ornează cu zahăr pudră și câteva cireșe proaspete.

 

Comments

comments