Quiche cu Pui și Leurdă - Rețete sărate - Patisero

Ai nevoie de: 500g aluat fraged simplu, 300g piept de pui, 1 legătură leurdă, 4 fire ceapă verde, 2 ouă, 150g cașcaval ras, 250ml smântână dulce, 1 linguriță usturoi granulat, 30 ml ulei de măsline, 1 linguriță boia dulce, sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune bucățile mari de piept de pui într-o tavă, presară condimente după gust, adaugă uleiul de măsline și dă la cuptor pentru 20 de minute.
  2. Lasă aluatul la temperatura camerei să se decongeleze bine. Apoi așază-l în forma de tartă, apăsând bine cu degetele pe margine. Înțeapă-l cu furculița din loc în loc. Dă la cuptor și lasă 15 minute.
  3. Călește ceapa și leurda tocate mărunt pentru 2 minute. Condimentează după gust și adaugă pieptul de pui tocat mărunt.
  4. Bate ouăle cu sare și piper. Adaugă smântâna dulce și cașcavalul ras.
  5. Răstoarnă compoziția de legume și pui în forma de tartă, apoi amestecul de ou cu smântână dulce. Dă la cuptor pentru 40 de minute.

Comments

comments