Cremșnit

Ai nevoie de: 1 pachet foitaj Linco Patisero; 1 litru de lapte gras; 6 gălbenușuri; 100 g unt; 160 g zahăr pudră; 100 g amidon; 1 praf de sare; 20 g gelatină; ½ linguriță esență de vanilie; 400 ml. smântână de frișcă.

Mod de preparare:

  1. Întinde foitajul într-o foaie foarte subțire. Taie în 2 foi egale și înțeapă aluatul cu furculița.
  2. Încinge cuptorul la 200 de grade și coace foitajul până devine auriu.
  3. Pentru crema, pune laptele la fiert.
  4. Într-un bol, amestecă galbenușurile cu zahărul pudră, Praful de sare, esența de vanilie. Adaugă și amidonul și omogenizează.
  5. Toarnă puțin lapte cald peste amestecul de gălbenușuri și omogenizează. Toarnă apoi tot laptele în bol, omogenizează.
  6. Pune amestecul de lapte cu ouă din nou în cratiță și pune pe foc mic, amestecând continuu.
  7. Hidratează gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  8. Când crema s-a legat, ia de pe foc, adaugă untul și omogenizează.
  9. Lasă să se răcorească puțin și adaugă gelatina. Acoperă crema cu folie alimentară și lasă să se răcească.
  10. După ce s-a răcit, mixează crema cu smântână de frișcă.
  11. Pune un strat de foitaj copt, un strat generos de cremă și apoi iar foitaj.
  12. Porționează și pudrează cu zahăr.