Tartă mediteraneană

Ai nevoie de: 1 pachet foietaj Linco Patisero; 250 g roșii cherry; 100 g roșii uscate cubulețe; 1 căpățână usturoi; 6 linguri ulei măsline; 200 g brânză feta; 300 g urdă; 150 ml iaurt grecesc; 4 ouă (3 pentru umplutură și 1 ou pentru a unge tarta); sare și piper; 4 crenguțe rozmarin.

Mod de preparare:

  1. Taie brânza feta în cubulețe potrivite și pune-le într-un bol cu 4 linguri ulei de măsline, sare, piper, 1 cățel de usturoi zdrobit și 1 crenguță de rozmarin. Acoperă și lasă la frigider peste noapte.
  2. Întinde aluatul și pune-l în tavă. Înțeapă cu furculița și coace în gol, 15 min. la 200 grade.
  3. Pune roșiile într-o tavă cu usturoiul, 2 linguri ulei măsline, 2 crenguțe rozmarin. Coace 15 minute la 200 grade.
  4. Amestecă urda sfărâmată cu ouăle, iaurtul, roșiile uscate.
  5. Pune compoziția peste foietajul copt, adaugă cubulețele de feta și roșiile coapte.
  6. Unge cu 1 ou bătut și coace la 180 grade 20 min.