Colțunași cu carne

Ai nevoie de: 500g aluat fraged simplu, 3 fire usturoi verde (tocat rondele), valeriană (după gust), 1 ardei capia, ½ ardei galben, 1 ceapă, 1 ou, 250g carne tocată, 100g cașcaval, 100ml suc de roșii, 1 linguriță boia dulce, sare și piper după gust, 30ml ulei de măsline.

Mod de preparare:

  1. Călește în ulei legumele tăiate mărunt împreună cu carnea tocată. Adaugă sucul de roșii, usturoiul verde tocat rondele și condimentele.
  2. Dă prin răzătoare cașcavalul.
  3. Lasă aluatul la temperatura camerei să se decongeleze bine. Întinde puțin aluatul și decupează forme rotunde.
  4. Unge cu un ou bătut formele decupate, apoi adaugă umplutura de carne tocată și o lingură de cașcaval ras. Pliază aluatul pentru a rezulta formele de colțunași.
  5. Pune colțunașii în tava tapetată cu hârtie de copt, crestează-i cu cuțitul și dă la cuptor pentru 20 minute.