Tartă cu caise aromatizate cu rozmarin și prosecco

Ai nevoie de: 1 aluat fraged dulce Linco PATISERO, 200 g cremă de brânză, 200 g iaurt grecesc, ¼ linguriță esență migdale, 80 g zahăr pudră cu vanilie, 3-5 caise, 180 ml prosecco, 80 g zahăr pudră cu vanilie, 2 crenguțe de rozmarin.

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Încinge cuptorul la 200 grade, apoi redu temperatura la 190 grade.
  3. Întinde aluatul cu sucitorul și pune-l într-o tavă dreptunghiulară, 10 x 29 cm, tapetată cu hârtie de copt.
  4. Presează ușor marginile aluatului și îndepărtează excesul de aluat.
  5. Înțeapă cu furculița și pune tava la frigider pentru 30 minute.
  6. Amestecă iaurtul grecesc cu crema de brânză, 80 g zahăr pudră și esența de migdale.
  7. Pune la frigider până se coace tarta.
  8. Taie caisele în sferturi și amestecă-le cu 80 g zahăr pudră, crenguțele de rozmarin și prosecco.
  9. Pune-le la frigider până se coace tarta.
  10. Scoate tarta din congelator și coace la 190 grade, 20-25 minute.
  11. Lasă apoi să se răcească și umple tarta cu cremă de brânză.
  12. Pune deasupra feliile de caise aromatizate cu rozmarin și prosecco.