Burger cu mere caramelizate și sos de vanilie

Ai nevoie de:

un pachet aluat foietaj, 4 mere, 1 păstaie de vanilie, 50g unt, 300ml smântână lichidă, 4 ouă, 100g zahăr, un praf de scorțișoară, zahăr pudră, câteva căpșuni, mentă proaspătă pentru decor.

Mod de preparare:

1. Întinde aluatul și decupează forme rotunde. Unge formele cu ou bătut și presară-le cu zahăr și scorțișoară. Dă-le la cuptor, la 200ºC, pentru 10-15 min.

2. Topește zahărul, adaugă merele tăiate julien, puțin unt și scorțișoară. Călește 5-10 minute.

3. Pentru sos, amestecă cele 3 gălbenușuri cu 3 linguri de zahăr. Adaugă 300ml smântână lichidă și semințele de la păstaia de vanilie. Pune pe foc până se îngroașă sosul (max. 10 minute la foc mic).

4. Asamblează burger-ul: toarnă sosul într-un bol, desfă forma coaptă și umple-o cu merele caramelizate. Decorează cu felii de căpșuni și frunze de mentă. Presară zahăr pudră.