Tartă dulce cu inimioare

Tartă dulce cu inimioare

Ai nevoie de: un pachet aluat fraged dulce, 400g vișine congelate, 150g zahăr, coaja și zeama de la o lămâie, 2 linguri de amidon , zahăr pudră,  mentă proaspătă (opțional)

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se decongeleze bine, la temperatura camerei.
  1. Pune pe foc vișinele împreună cu zahărul. În momentul în care s-a topit zahărul și s-a format un sirop, adaugă amidonul diluat în prealabil în 5-6 linguri de apă rece. Amestecă bine pâna se îngroașă umplutura. Apoi ia de pe foc.
  2. Dă la cuptor aluatul de tartă, la 180ºC, pentru 20-25 minute.
  3. Adaugă umplutura, decorează cu inimioare decupate din aluat și dă din nou la cuptor pentru încă 35-40 min.