Tartă cu dovlecei, roșii și ceapă

Ai nevoie de:

500g aluat fraged simplu, 1 dovlecel, 4 roșii, 2 cepe roșii, 1 ou, busuioc verde, 30ml ulei de măsline, 50g parmezan, 150g cașcaval ras, 200g smântână dulce, sare și piper după gust.

Mod de preparare:

1. Lasă aluatul să se decongeleze bine, la temperatura camerei, timp de 2 ore. Apoi așază-l în tavă, întoarce marginile spre interior. Înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc și unge marginile cu ou bătut. Dă la cuptor, fără umplutură, pentru 10 minute.

2. Amestecă smântâna dulce cu cașcavalul ras. Asezonează cu sare, piper și busuioc tocat, după gust.

3. Răstoarnă compoziția obținută peste aluat și întinde uniform pe toată suprafața. Adaugă legumele feliate. Deasupra presară felii subțiri de parmezan, sare, piper și ulei de măsline.

4. Dă la cuptor pentru 25 minute. Tarta este coaptă când aluatul de pe margine capătă o culoare mai închisă.