Sarailie - Rețete dulci - Patisero

Ai nevoie de: un pachet foi fine de plăcintă, 600g nucă coaptă și zdrobită, coajă de lămâie și portocală, 500ml apă, 200g unt topit, 200g zahăr.

Mod de preparare:

  1. Unge fiecare foaie de plăcintă cu unt topit. Presară nucă zdrobită.
  2. Pune un băț de frigăruie pe fiecare foaie și rulează. Cu ajutorul bețișorului, încrețește și apoi scoate-l.
  3. Unge rulourile de sarailie cu unt topit. Dă la cuptor, la 180ºC, pentru o oră.
  4. Între timp, pregătește siropul. Într-o crăticioară, pune pe foc apa, zahărul, coaja de lămâie și portocală. Lasă să fiarbă aprox. 20 min.
  5. Lasă sarailia să se răcească, apoi toarnă deasupra siropul călduț. Presară coaja de lămâie și portocală.

Comments

comments