Plăcințele cu Mere

Ai nevoie de: 500g aluat fraged dulce, 4 mere, 100g zahăr, 2 linguri suc de lămâie, 1 ou, 1 linguriță scorțișoară, 100g unt, 2 lingurițe amidon, nucșoară după gust, 2ml esență de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Curăță merele de coajă și taie-le cubulețe. Călește-le cu sucul de lămâie, zahărul, amidonul, esența de vanilie și scorțișoara pentru 15 minute. Rade nucșoară.
  2. Lasă aluatul la temperatura camerei să se decongeleze bine. Întinde puțin aluatul și decupează forme rotunde.
  3. Unge formele de tartă cu unt și așază formele decupate de aluat, apăsând bine cu degetele pe margine.
  4. Adaugă compoziția de mere și bucățile de unt. Deasupra sigilează cu altă formă rotundă de aluat. Crestează cu un cuțit plăcințelele, unge-le cu ou bătut și dă la cuptor pentru 20 minute.