Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 400 g, 2 linguri cu unt, 2 fire ceapă verde, 3 morcovi curățați și tăiați mărunt, 3 bucăți de țelină apio, 200 g ciuperci feliate, 3 căței de usturoi, 1 linguriță cimbru proaspăt, 1 linguriță rozmarin proaspăt, sare și piper, 2 linguri cu făină, 350 g piept de pui, 1 ou, 120 g smântână de gătit, 1 l supă de pui sau apă
Mod de preparare:
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Topește untul într-o tigaie.
- Adaugă ceapa, morcovul și țelina apio, gătește 6-8 minute.
- Adaugă ciupercile feliate, usturoiul și continuă să gătești încă 4-5 minute.
- Adaugă ierburile aromatice și potrivește gustul de sare și piper.
- Adaugă făina și continuă să gătești 1-2 minute, apoi adaugă supa de pui sau apa, treptat, amestecând continuu pentru a nu se face cocoloașe.
- Continuă să gătești încă 10-15 minute până ce toate aromele se îmbină armonios.
- Adaugă bucățile de piept de pui, smântâna pentru gătit și gătește încă 10 minute.
- Pune umplutura în vase de fontă sau vase ceramice termorezistente.
- Întinde foietajul cu sucitorul și taie fâșii înguste, egale.
- Formează apoi un model grilaj / împletind fâșiile de foietaj.
- Pune deasupra fiecărui vas, o bucată de model foietaj.
- Bate oul cu o furculița și unge bucățile de foietaj.
- Coace la 200 grade, 15-20 de minute, apoi lasă puțin să se răcească înainte de servire.