Plăcintă cu pui și aluat foietaj

Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 400 g, 2 linguri cu unt, 2 fire ceapă verde, 3 morcovi curățați și tăiați mărunt, 3 bucăți de țelină apio, 200 g ciuperci feliate, 3 căței de usturoi, 1 linguriță cimbru proaspăt, 1 linguriță rozmarin proaspăt, sare și piper, 2 linguri cu făină, 350 g piept de pui, 1 ou, 120 g smântână de gătit, 1 l supă de pui sau apă

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Topește untul într-o tigaie.
  3. Adaugă ceapa, morcovul și țelina apio, gătește 6-8 minute.
  4. Adaugă ciupercile feliate, usturoiul și continuă să gătești încă 4-5 minute.
  5. Adaugă ierburile aromatice și potrivește gustul de sare și piper.
  6. Adaugă făina și continuă să gătești 1-2 minute, apoi adaugă supa de pui sau apa, treptat, amestecând continuu pentru a nu se face cocoloașe.
  7. Continuă să gătești încă 10-15 minute până ce toate aromele se îmbină armonios.
  8. Adaugă bucățile de piept de pui, smântâna pentru gătit și gătește încă 10 minute.
  9. Pune umplutura în vase de fontă sau vase ceramice termorezistente.
  10. Întinde foietajul cu sucitorul și taie fâșii înguste, egale.
  11. Formează apoi un model grilaj / împletind fâșiile de foietaj.
  12. Pune deasupra fiecărui vas, o bucată de model foietaj.
  13. Bate oul cu o furculița și unge bucățile de foietaj.
  14. Coace la 200 grade, 15-20 de minute, apoi lasă puțin să se răcească înainte de servire.