Plăcintă cu iaurt şi portocale

Ai nevoie de:

Pentru bază: 1 pachet Foi Fine de Plăcintă, 250 g iaurt grecesc 10%, 200 g margarină, 6 ouă mari, 1 lingură zahăr, sucul şi coaja rasă de la 4 portocale mari, 1 sticluţă esenţă de vanilie, un praf de sare, 2 linguri ulei de măsline.

Sirop: 500 ml apă, 250 g zahăr, sucul şi coaja de la 3 portocale mari.

Pentru decor: feliile de la 2 portocale.

Mod de preparare:

  1. Pentru sirop, curăţă portocalele. Pune pe foc fâşiile din coaja de portocale împreună cu apa, zahărul şi sucul de la portocale. Lasă siropul să scadă puţin, aproximativ 10 minute. Lasă-l apoi să se răcească.
  2. Pentru bază: amestecă gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi spumează totul cu mixerul. Adaugă margarina topită, uleiul de măsline şi iaurtul grecesc. Omogenizează.
  3. Bate spumă albuşurile cu un praf de sare şi o lingură de zahăr. Amestecă cu crema de gălbenuşuri.
  4. Taie foile de plăcintă în fâşii late cum sunt tagliatellele (pastele late). Amestecă-le cu crema.
  5. Unge tava, toarnă compozţia, pune pe deasupra felii de portocală şi coace la 150 grade, 60-90 minute. Toarnă siropul imediat cum scoţi tava din cuptor.