Pere în foietaj

Ai nevoie de: aluat foietaj Linco PATISERO, 3 pere coapte, dar ferme, 750 ml vin roșu, 180 g zahăr, coaja și sucul de la 1 lămâie, 1 steluță anason, 1 băț de scorțișoară, 1 vârf de linguriță cu scorțișoară pudră, 1 ou pentru uns, zahăr pudră cu vanilie pentru servire, 100 g fisitic mărunțit

Servește perele poșate în foietaj cu înghețată de vanilie.

Mod de preparare: 

  1. Curăță perele de coajă. Taie perele în două jumătăți și curăță cu grijă sâmburii.
  2. Într-o cratiță pune pe foc zahărul, vinul și condimentele până dă în clocot. Dă focul mic și pune perele.
  3. Poșează perele în vin, la foc mic pentru aproximativ 1 oră. Lasă perele să se răcească în cratița în care s-au poșat.
  4. Încinge cuptorul la 190 grade.
  5. Întinde puțin aluatul foietaj și decupează forme rotunde, cât să intre o jumătate de pară în fiecare formă.
  6. Pune câte o jumătate de pară în fiecare formă, cu partea curățată de sâmburi în aluat. Unge marginile aluatului cu ou bătut.
  7. Dă la cuptor pentru aproximativ 25 minute.Servește cu înghețată de vanilie.