Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură

Cca. 10-11 prăjituri

Ai nevoie de: 1 pachet foi de plăcintă Linco Patisero, 100 g unt, 100 g zahăr brun

Pentru crema de vanilie: 500 ml lapte, 5 gălbenușuri, 160 g zahăr pudră cu vanilie, 50 g amidon, 1 praf sare, 50 g unt topit, 400 g zmeură.

Mod de preparare:

  1. Lasă foile să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Încinge cuptorul la 200 grade.
  2. Întinde foile, cu grijă, lăsându-le așa cum vin din pachet, unele peste celelalte. Cu o formă rotundă, decupează cercuri din foile de plăcintă, asigurându-te că tai toate foile peste care presezi forma rotundă. Decupează 16 astfel de forme.
  3. Așază pe o tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt, 10-11 astfel de foi rotunde. Unge-le cu puțin unt topit și presară puțin zahăr brun. Adaugă o foaie nouă peste fiecare din cele 10-11 forme. Unge-le cu puțin unt topit și presară puțin zahăr. Continuă până termini foile decupate. Coace foile cca 6-8 minute la 200 grade.
  4. Pentru cremă, pune laptele pe foc.
  5. Separat, amestecă gălbenușurile cu zahărul pudră, sarea și amidonul. Ia laptele de pe foc și toarnă-l peste amestecul de gălbenușuri.
  6. Omogenizează, toarnă conținutul în cratiță și pune din nou pe foc. Amestecă până se îngroașă crema.
  7. Ia de pe foc și adaugă untul, omogenizează și lasă să se răcească.
  8. Montează prăjitura astfel: baza este o foaie de plăcintă rotundă, 1 lingură cu cremă de vanilie, câteva bucăți de zmeură, apoi iar o foaie, o lingură cu cremă de vanilie, zmeură și iar o foaie. Procedează la fel și pentru celelalte foi.