Tartă cu mango, portocale și ciocolată

Ai nevoie de: un pachet aluat fraged dulce, sucul de la trei portocale, 1 mango, 3 ouă, 100g ciocolată topită sau cremă de ciocolată, 200 ml smântână, 150g zahăr, mentă pentru decor.

Mod de preparare:

  1. Lasă aluatul să se decongeleze bine, la temperatura camerei. Apoi așază-l în forma de tartă, apăsând bine cu degetele pe margine. Înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc pentru a se coace bine. Dă la cuptor pentru 15-20 minute, la 180ºC.
  2. Reduce pe foc sucul de portocală împreună cu mango zdrobit și 4-5 linguri de zahăr, până scade la un sfert din cantitatea inițială.
  3. Bate ouăle cu restul de zahăr și adaugă smântâna.
  4. Unge cu ciocolata topită aluatul copt, răcit în prealabil. Apoi dă-l la rece până se întărește ciocolata.
  5. Amestecă compoziția de ouă și smântână cu piureul de portocale și mango.
  6. Dă la cuptor, la 150ºC, pentru 40-45 min.