Millefeuille cu cremă de vanilie și căpșuni

Ai nevoie de: un pachet aluat fraged dulce, 200g căpșuni, 100g zahăr pudră, pentru crema de vanilie: 50g unt, 4 galbenușuri, 200ml smântână bătută frișcă, 80g zahăr,
60g făina, 500ml lapte, un pliculeț de zahăr vanilat, un ou pentru uns foile de aluat.

Mod de preparare:
1. Întinde foaia, uniformizează marginile și taie fâșii dreptunghiulare egale, astfel încât să rezulte cca. 9 foi. Unge-le cu un ou bătut și pudrează cu zahăr. Așteaptă să intre zahărul în aluat și pudrează din nou.
2. Dă la cuptor la 180ºC (temperatura medie) 15min, până se rumenește frumos. Pentru o textură ușor crocantă, la jumătatea timpului de coacere, scoate foile și pudrează din nou cu zahăr.
Prepară crema: 3. Pune laptele împreună cu zahărul vanilat pe foc, la încălzit.
4. Într-un alt bol bate bine gălbenușurile cu zahărul. Omogenizează cu făina cernută în ploaie, apoi toarnă deasupra în bol, laptele cald. Omogenizează bine cu telul pentru a nu ieși cocoloașe și pune din nou pe foc. Amestecă continuu pentru a evita lipirea.
5. După ce s-a legat crema, ia de pe foc și adaugă untul.
6. Așază deasupra cremei folie de plastic pentru a nu se forma pojghiță. Da-o la rece. După ce s-a răcit foarte bine, amestecă cu frișca.
7. Asamblează prăjitura: o bucată de aluat copt, cremă turnată prin poș, câteva căpșuni, din nou aluat, crema, capșuni și deasupra aluat.
8. Se lasă peste noapte, la rece.