Preparată după o rețetă tradițională românească, plăcinta la tavă cu ciuperci de la Linco Patisero este o alegere minunată pentru o gustare de post.
Ingrediente:
Aluat (60%): făină albă din grâu, apă, ulei vegetal rafinat de floarea-soarelui, amidon din porumb, sare.
Umplutură (40%): ciuperci feliate (60%), apă, ceapă, agenți de îngroșare (amidon modificat din porumb, celuloză, carboximetilceluloză de sodiu), sare, condimente, conservant (sorbat de potasiu), acidifiant (acid tartric).
Informații nutriționale:
Declaratie nutritionala pentru produsul nepreparat termic | Per 100g | Per portie = 1 felie placinta (aprox. 100g) | %CR*/ 100g produs (o portie) |
Valoare energetica | 1458 KJ
348 kcal |
1458 KJ
348 kcal |
17,4 % |
Grasimi
Din care acizi grasi saturati |
15 g
1,6 g |
15 g
1,6 g |
21,4 %
8,0 % |
Glucide
Din care zaharuri |
48,2 g
12,5 g |
48,2 g
12,5 g |
18,5 %
13,8 % |
Proteine | 4,1 g | 4,1 g | 8,1 % |
Sare | 1,1 g | 1,1 g | 18,3 % |
*CR- Consum zilnic de referință al unui adult obișnuit (8400kJ/ 2000 kcal)
Conține 8 porții X 100g
INSTRUCȚIUNI DE PĂSTRARE:
Produs congelat rapid
• A se păstra la -18°C cu variații admise de ±3°C.
• A nu se recongela după decongelare.
• Produsul se consumă numai după preparare termică.
• Acest produs nu poate fi copt la cuptorul cu microunde.
Mod de păstrare acasă, în congelator: la -18°C până la data inscripționată pe ambalaj.
A se consuma de preferință înainte de data inscripționată pe laterala cutiei.
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:
1. Încălziți în prealabil cuptorul la 190°C (foc mediu).
2. Scoateți plăcinta din congelator și îndepărtați ambalajul exterior (cutia de carton și folia transparentă).
3. Introduceți în cuptor plăcinta congelată împreună cu tava.
4. Coaceți până la rumenire, 40-50 min, în funcție de randamentul cuptorului.
5. Pentru o plăcintă crocantă și aurie, cu 10 minute înainte de a fi gata, ungeți plăcinta cu 20-30 ml de lapte și un gălbenuș de ou bătut.
6. După coacere, se așază un șervet umed pe plăcintă și se lasă să se răcească aproximativ 20 minute.